Investeren in vastgoed is altijd een goed idee. Het is een veilige en zekere belegging met een vaste opbrengst. Een bulletkrediet kan een interessant hulpmiddel zijn voor het beleggen in vastgoed. Of deze leningsformule iets voor jou is, lees je in dit bericht.

Een bulletkrediet, wat is dat?

Een bulletkrediet is een hypothecaire lening waarbij je tijdens de looptijd enkel de interest betaalt. Bij het aflopen van je krediettermijn betaal je dan het geleende bedrag in één keer terug. Dit staat in contrast met een gewone woonlening waarbij je elke maand zowel interest als een deel van het kapitaal terugbetaalt.

Wat maakt een bulletkrediet interessant?

De lasten tijdens de looptijd van de lening zijn minder zwaar omdat je enkel de interest betaalt. Deze kredietvorm is interessant wanneer je in de toekomst een grote som geld verwacht, dit kan bijvoorbeeld zijn bij de uitkering van een groepsverzekering of levensverzekering, pensioensparen (ook VAPZ) of erfenis.

Als je bijna op pensioen gaat zullen banken voorzichtiger zijn met het toekennen van een lening omdat je inkomsten dan zullen dalen. Deze extra voorzichtigheid van de bank zal minder van toepassing zijn nabij de pensioensleeftijd bij het bulletkrediet omdat net in die periode vaak geld vrijkomt voor de terugbetaling. Je kan bij het aflopen van de leningslooptijd namelijk (een deel van) je groeps- of levensverzekering vroeger laten uitbetalen om je bulletkrediet mee te financieren.

Bulletlening verleidt steeds meer 55-plussers

De Standaard

Voor- en nadelen van een bulletkrediet

  • Je kapitaal kan nog enkele jaren extra aan het werk worden gezet door bijvoorbeeld te beleggen in aandelen of andere vastgoedinvesteringen
  • De maandelijkse aflossingen liggen veel lager
  • De kosten (interesten) van een hypothecair krediet zoals het bulletkrediet worden afgetrokken van de belastingen, ook indien het gaat om een tweede woning.
  • Deze lening valt te combineren met een andere soort lening

» Bent u klaar om te investeren in vastgoed? Onze projectleiders berekenen vrijblijvend hoeveel u in uw persoonlijke situatie kan investeren om de beste opbrengst te genieten. Ook als u deels zelf investeert en deels wil financieren met een lening staan wij klaar voor u.